Behandeling

HOE EN WAT

Een consult bestaat uit een gesprek, een lichamelijk onderzoek en de behandeling. Met het gesprek (de anamnese) worden de klachten en achtergrondinformatie van de patiënt in kaart gebracht. Dit gesprek kun je voorbereiden aan de hand van een online intake-vragenlijst.
Tijdens het onderzoek wordt het volledige lichaam onderzocht op blokkades en spanningen. Uiteindelijk zal de osteopaat middels gevarieerde technieken deze blokkades vrijmaken en daarmee het lichaam zoveel mogelijk in balans brengen. Ook kunnen simpele voedingsadviezen of oefeningen worden aangeraden. Baby’s en kleine kinderen worden niet gemanipuleerd ("gekraakt"). Volwassenen soms wel indien dit veilig en nodig is. Tijdens het onderzoek zal de osteopaat altijd waakzaam zijn op ernstige problemen en indien nodig doorverwijzen naar een arts of specialist.

Voor de behandeling kleedt de patiënt zich uit tot op het ondergoed (baby’s en kinderen enkel voor zover nodig). Met kleine kinderen is het altijd de vraag of ze de behandeling toelaten en genoeg energie en geduld hebben. Ouders kunnen van tevoren uitleggen wat er gaat gebeuren en een speentje of speeltjes meenemen. Natuurlijk is het fijn als kinderen geen honger hebben en uitgerust zijn. Zuigelingen kunnen indien nodig gevoed worden tijdens de behandeling.

Voor zowel volwassenen als baby's en kinderen is het raadzaam na de behandeling rustig aan te doen en de rest van de dag niet te sporten of nog veel te ondernemen.

Bij baby's is het goed minimaal 24 uur te laten tussen een behandeling en eventuele vaccinaties. Als uw kind ziek of koortsig is, is het beter niet te behandelen. Bel gerust voor overleg.

KOSTEN

Een consult duurt 45 a 60 minuten en kost € 93-.
Telefonisch consult* duurt +/- 30 minuten en kost € 50,-.
U krijgt de factuur per mail voor uw zorgverzekeraar.
Afspraken niet minimaal 24 uur van tevoren afgezegd kunnen in rekening worden gebracht.

*TELEFONISCH CONSULT

In verband met het coronavirus heeft een telefonisch consult soms mogelijk de voorkeur boven een live-consult. Zeker voor uitgebreide, soms dringende vragen en overleg, bijvoorbeeld voor ouders met een 'huilbaby'. Vaak kan ik na een vraaggesprek al meedenken en adviezen geven waar jullie tijdelijk mee uit de voeten kunnen. Ik bereid het gesprek voor aan de hand van een intake-vragenlijst die jullie invullen. Het gesprek zelf duurt zo'n 30 minuten en kost €50,-. Als het handig is kunnen we ook videobellen. 
Mochten jullie behoefte hebben aan zo'n telefonisch consult of heb je nog vragen, neem dan contact met me op. 

VERGOEDING en VERWIJZING

U heeft voor osteopathie geen verwijzing nodig. De behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed binnen het aanvullend pakket. Informeer bij uw verzekeraar voor de voorwaarden of kijk op de website van de Nederlandse Vereniging van Osteopathie.

 

Vanwege de coronamaatregelen is de praktijk op dit moment gesloten. Wanneer we weer open kunnen is nog niet bekend. Als u een afspraak wilt maken, kunt u daarvoor bellen of mailen, we zullen dan contact opnemen zodra we weer open gaan.

Voor dringende vragen of overleg, bijvoorbeeld voor ouders van baby's en kleine kinderen, is er de mogelijkheid voor een telefonisch consult. Vaak kan ik na een vraaggesprek al meedenken en adviezen geven waar jullie tijdelijk mee uit de voeten kunnen. Mocht je hier behoefte aan hebben, mail dan. Details hierover vind je onder het kopje "behandeling".

Goede gezondheid en hartelijke groet,
Eva

Als je op Akkoord klikt, ga je akkoord met het plaatsen van een functionele cookie, waardoor je dit bericht de komende 24 uur niet meer ziet. Wanneer je niet akkoord gaat, krijg je dit bericht op elke pagina te zien.